Kystperle med nytt liv

juli 15, 2024
Featured image for “Kystperle med nytt liv”

Langs hele den norske kysten står det små og store hytter som bærer historier om feriedrømmer og fordums tider. Tause vitner iført sin tids linjer og sine eieres spor. Men tidene endrer seg og det som en gang fungerte er kanskje ikke lenger det vi trenger. Sånn var det for Ingebjørg Thorbjørnsen Mørch og hennes familie da de etter et drøyt tiår tok fatt på oppgaven med å gjøre sommerstedet til sitt helt eget paradis med vår tids signatur, og dette gjorde de med Skjærgårdsbygg AS på laget!

Drømmehytta

Historien om sommerparadiset begynte for over 12 år siden da familien bosatt i Oslo-området kjøpte hytte i skjærgården far i huset vokste opp i. «Vi så et enormt potensial i tomta og har virkelig nytt å bli kjent med både denne og området gjennom alle disse årene.» Ingebjørg forteller at selv om det er først nå hytta har blitt helt ny, så har de hatt mange prosjekter underveis. «Det var sånn vi ble kjent med Skjærgårdsbygg i utgangspunktet, da vi bygde brygge for flere år siden. Og så har vi justert og endret på en del underveis også, sånn at den gamle hytta kunne passe litt bedre til våre behov.»

Og så langt skiller ikke historien seg så veldig fra andre hytters liv, men Ingebjørg og mannen hadde en litt større plan for stedet sitt. «Vi har vel alltid sagt at vi skulle bygge en helt ny hytte her, så for noen år siden tok vi kontakt med en arkitekt og begynte på arbeidet med å utforme drømmehytta vår.»

Fra drøm til virkelighet

Å finne det mennesket som kan tegne ut alle drømmer og tanker er ikke bare lett, så på veien mot målet byttet paret arkitekt. Med Alice Sturt på laget fikk de fanget opp alle ideer og tanker. «Vi har hatt en ganske tydelig ide om at hytta må ligge som en nærmest integrert del av miljøet rundt uten at vi skulle sprenge eller grave for mye. Vi har derfor hatt fokus på alt skal gli i hverandre på en sånn måte at det ikke fremstår som om vi har tatt oss til rette, men mer at vi har vokst sammen.» Og sånn har det blitt. Plattingen utenfor hytta ligger nærmest nedfelt i svabergene og hyttas linjer er nesten integrert i omgivelsene.

«Vi visste at Skjærgårdsbygg ville ivareta våre tanker om å bevare og bygge for fremtiden, så at det var helt naturlig for oss å få dem med på laget så fort som mulig.» Ingebjørg forteller om en prosess der de har kunnet følge fremdriften hjemmefra mens deres interesser ble 100% ivaretatt på prosjektet. «Siden de har alle fag og setter så store deler av sitt lag på samme prosjekt, så vet vi at de jobber tett og godt sammen. I tillegg til å ha faste, ukentlige byggemøter, har de vært gode til å ta kontakt og diskutere med oss hver eneste gang noe har vært uklart. Det har gitt oss en helt enorm trygghet gjennom hele prosessen!»

«Vi var aldri i tvil om hvem vi skulle bruke da vi gikk i gang – og vi er heller ikke i tvil om hvem vi vil anbefale til andre etter dette. Ikke bare har vi fått et fantastisk godt resultat, vi har også opplevd en veldig god prosess på veien dit!» sier Ingebjørg og går tilbake inn i hytta, klar for å skape enda flere minner og historier den den gamle hytta stod før.

Ønsker du også hjelp med å realisere din hyttedrøm i skjærgården? 

Ta kontakt med oss i dag!


Share: